FAQ Vanliga Frågor

Hur får man bort ansiktsfärgen?

Färgen tas enkelt bort med vanligt tvål och vatten.

Är färgerna skadliga på något sätt?

Jag använder endast kvalitetshudfärger som är godkända i Sverige och EU. De är hudvänliga, giftfria och har granskats av oberoende professorer i dermatologi och professionella toxikologer. Är man väldigt känslig rekommenderar jag dock att man avstår eller först gör ett litet test på insidan av armen.

Hur lång tid tar det innan en ansiktsmålning torkar?

Färgerna som jag använder torkar på ca 3 minuter.

Hur noga är du med hygienen?

Jag är väldigt noga med hygienen och jag målar inte på personer med utslag, sår, ögoninflammation eller dylikt. Jag tvättar mina penslar i desinficerande penseltvätt och svamparna kokar jag efter användning.

Hur länge sitter en  ansiktsmålning?

Om man inte rör vid ansiktsmålningen eller svettas för mycket brukar den kunna sitta jättefint en hel dag. Vill man så kan jag även lägga på en hudvänlig fixeringsspray så att färgen håller ännu bättre. Det passar bra vid t.ex karnevalståg och andra fysiskt krävande uppvisningar. 

Vad kan du göra för ansiktsmålningar?

Jag kan måla alla möjliga sorters motiv, allt från tigrar, pirater, glittriga prinsessor till läskiga halloweenmålningar, endast fantasin sätter gränserna! Kom gärna med förslag på teman.

Hur lång tid brukar en ansiktsmålning ta att göra?

När det gäller små målningar på kinden brukar de ta ca 1-3 minuter att måla. Stora ansiktsmålningar brukar ta från 5-20 minuter att göra beroende på detaljnivå.

Går det att sova med en ansiktsmålning på?

Ja det går att sova med en ansiktsmålning på men för att den ska hålla så bra som möjligt så är det bra att försöka sova på rygg.
Tvätta örngottet samma dag eller använd ett som du inte är så rädd om eftersom en del kulörer kan vara svåra att få bort från vissa textilier.

Hur mycket kostar ansiktsmålning på barnkalas?

Ett privat barnkalas med upp till 15 barn kostar 1200:-(inom Göteborg)

Hur bokar man dig?

Kontakta mig för att se om jag är ledig antingen på 0703 30 47 68 eller så kan du maila till info@ansiktsmalning.nu.

-->